Har du brug for rådgivning?

Har du brug for hjælp - klik her

Lejernes Landsorganisation er en sammenslutning af selvstændige afdelinger, hvor man som medlem kan få råd, vejledning og assistance. Lejernes Landsorganisation er en medlemsorganisation. Vi modtager ikke offentlig støtte. Vores mulighed for at være til rådighed for dig og andre lejere bygger derfor på medlemskab.

 

22-05-2023

Lejernes opsparing bruges på huslejehjælp!

I LLO mener vi at det er forkert, at lejernes opsparing i Landsbyggefonden bruges på huslejehjælp.

LLO har op til folketingsvalget krævet, at ”ingen skal flytte om natten” og dermed støttet, at de mest trængte lejere gives hjælp. De officielle tal fra Domstolsstyrelsen viser, at antallet af sager, hvor lejere sættes ud med fogedens hjælp er steget med 30 pct. fra 2021 til 2022.

LLO anerkender, at der er behov for støtte, men vi er uenige i den finansieringsform, der er brugt. Midlerne tages nemlig som nævnt fra Landsbyggefonden. Det vil sige, at det alene er de almene lejere, der betaler for indsatsen. Almene lejere har i forvejen den mindste disponible indkomst af alle grupper på boligmarkedet. Det betyder desuden, at de penge, der bruges på huslejehjælp, ikke kan bruges på fondens kerneopgave, nemlig at vedligeholde og modernisere den almene bygningsmasse.

Læs mere her

Se også www.vi-lejere.dk for flere nyheder, artikler, film og guides, for dig som bor til leje.

Læs mere…
17-05-2023

Politisk flertal vil lave endnu en analyse af huslejenævnene og de lange sagsbehandlingstider

LLO´s chefjurist, Anders Svendsen, er blevet interviewet af Daniel Bue Lauritzen på Altinget.dk i forhold til, at et politisk flertal nu vil lave endnu en analyse af huslejenævnene og de lange sagsbehandlingstider. Det er uklart om man vil starte helt forfra med at undersøge problemet, og ikke læner sig op ad de tilgængelige anbefalinger - givet af aktører fra hele branchen.

Til forslaget om, at regeringen formentligt selv vil lave analysen, udtaler Anders Svendsen:

“Det er ærgerligt, hvis man starter forfra, for så har man spildt et helt års arbejde og et år mere med at sidde på hænderne, efter at vi afleverede vores rapport. Der er en bred anerkendelse i sektoren af, at systemet godt kunne fungere bedre, så jeg håber, at man kommer til at tage afsæt i det arbejde, som de uafhængige aktører har lavet,”

Han ser dog også en lille åbning hos Venstres boligordfører Heidi Bank, som udtaler:

“Man må jo gerne genbruge noget af det arbejde (i den nye analyse, red.). For os var det bare vigtigt, at vi får fokus på det her i aftalen, fordi det her er noget, vi kommer til at sidde og snakke om igen senere. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg gerne havde set, at man allerede nu havde lavet nogle ændringer, der havde skabt forbedringer, men det her var så langt, vi kunne komme i den her aftale.”

Som allerede nævnt, så bliver analysen formentligt lavet af regeringen selv - uden andre forfattere, men vi håber I LLO at udgangspunktet er det, der allerede er lavet.

Artiklen kan læses her (kræver abonnement).

Se også www.vi-lejere.dk for flere nyheder, artikler, film og guides, for dig som bor til leje.

 

Læs mere…
15-05-2023

LLO: Bred - men desværre også lidt tam - boligaftale…

Læs mere…
15-05-2023

Min lejlighed stinker af kattetis...

Hvordan forholder man sig, hvis man har byttet lejlighed med en katteejer, og byttelejligheden stinker? Det har et af vores medlemmer spurgt om:

Jeg har lige byttet min fede 4 værelses almene leje-lejlighed med en kvinde, der havde en 2 værelses fra samme selskab. Byttet gik fint og uden de store problemer, men hun havde 2 katte, og nu efter byttet kan jeg bemærke, at der stinker af katteurin i hele lejligheden på trods af, at der ikke længere er en kattebakke. De få gange jeg så lejligheden før byttet, var der lige luftet ud, men nu 2 uger efter er lugten stadig markant.

Jeg er meget ked af situationen og føler mig snydt og bedraget, og vil derfor gerne undersøge, hvilke muligheder jeg har?

Læs svaret i artiklen og se i øvrigt vores artikel om skadedyr.

Se også www.vi-lejere.dk for flere nyheder, artikler, film og guides, for dig som bor til leje.

Læs mere…
12-05-2023

Vi Lejere nr. 2. 2023 er udkommet

LLO´s medlemsblad Vi Lejere nr. 2. 2023 er færdigtrykt og på vej mod medlemmernes postkasser.

Landsformand Helene Toxværds leder adresserer problemet med, at antallet af fogedudsættelser er steget med 30 pct. fra 2021 til 2022, og at flere udsættelser bl.a. afstedkommer en form for "skjult hjemløshed", hvor mennesker tvinges ud af deres hjem og fx må flytte til venner eller familie.

Desuden, at vi fortsat venter på regeringens udspil om huslejeloftet, da det nuværende aftalte loft på 4 pct. snart bortfalder.

Læs mere her

Se også www.vi-lejere.dk for flere nyheder, artikler, film og guides, for dig som bor til leje.

Læs mere…
11-05-2023

Kom til Boliglaboratoriums udstilling "Living Spaces"

I Jernbanebyen, på DSB´s gamle jernbanegrund i København SV, kan man i øjeblikket se Boliglaboratoriums udstilling "Living Spaces" udfolde sig under tagene på en række opstillede træpavilloner.

Med "Living Spaces" giver Boliglaboratorium i alt syv bud på fremtidens bygge- og bo-kultur, der med modeller viser, hvordan man kan indrette sig med mindre plads, dele faciliteter og ressourcer, bruge flere cirkulære principper og bygge med lavt CO2-aftryk.

Udstillingen er for alle og varer fra 9. maj og til 15. november.

Læs mere hos Realdania

Se også www.vi-lejere.dk for flere nyheder, artikler, film og guides, for dig som bor til leje.

Læs mere…
10-05-2023

Inflationen falder - men er stadigvæk langt fra tidligere niveau

For april 2023 er stigningen 6,4% i forhold til april måned 2022. Det fremgår af Danmarks Statistik, der i dag kan offentliggøre at kerneinflationen er faldende. Det samme er det såkaldte nettoprisindeks.

Netop stigninger i nettoprisindekset har stor betydning for lejerne, da mange lejere har et vilkår i lejeaftalen der betyder, at lejen stiger i samme takt som nettoprisindekset.


 

I efteråret 2022 blev der på baggrund af de voldsomme stigninger indført et såkaldt huslejeloft, som skulle begrænse lejestigninger der oversteg 4%. Huslejeloftet gælder kun frem til årsskiftet 2023/2024, men det blev til gengæld aftalt, at der skulle nedsættes et udvalg som gjorde op med den nuværende ordning. Selv om det var hensigten, at udvalget skulle nedsættes og være klar med forslag til en ny ordning i 2023, har den nuværende regering tilsyneladende valgt helt at droppe denne plan med henvisning til, at der ikke længere er en aftale, da flertallet for denne er væk.

Det er derfor uvist, hvor lejerne står når det midlertidige huslejeloft ophører.

LLO opfordrer på den baggrund regeringen og Folketinget til at færdiggøre arbejdet så hurtigt som muligt, så lejerne kan sove roligt om natten og vi kan undgå at lande i den samme situation, som nødvendiggjorde huslejeloftet i 2022.

Se også www.vi-lejere.dk for flere nyheder, artikler, film og guides, for dig som bor til leje.

 

Læs mere…
10-05-2023

Passer dit varmeregnskab?

Det kan LLO gøre dig klogere på, når LLO´s chefjurist Anders Svendsen i morgen torsdag den 11. maj afholder dette gratis webinar, hvor du kan få besvaret disse fem spørgsmål:

1. Skal udlejer aflevere varmeregnskab?

2. Hvilke krav er der til varmeregnskabet - kan min efterregning bortfalde, hvis udlejer laver en fejl?

3. Kan jeg klage, hvis jeg er uenig med udlejer, og hvordan foregår det?

4. Hvad kan jeg gøre for at få en lavere varmeregning for fremtiden?

5. Kan udlejer hæve min a conto betaling?

 

Målgruppen er lejere i privat og alment udlejningsbyggeri, men alle er velkomne.

Læs mere…
09-05-2023

Betaler du for meget i husleje?

København står for 40 procent af alle sager om lejens størrelse i huslejenævnet, det skriver København Liv i en artikel (kræver abonnement), hvor LLO´s interaktive kort over huslejens størrelse i København og omegn danner sammenligningsgrundlaget.

- Vi ser en hel del sager, hvor udlejer opkræver en højere leje, end det, der er godkendt i huslejenævnet. Huslejen i lejemål fastsættes fra et individuelt skøn fra lejemål til lejemål akkurat som en pris på en ejerbolig gør det. Det, som det her kort kan vise, er en tendens, så man har en chance for at tjekke nogenlunde, hvad den tilladte husleje er i ens eget område, siger chefjurist i Lejernes Landsorganisation Anders Svendsen til København Liv.

Anders Svendsen fortæller også, at man ikke skal frygte en opsigelse som konsekvens af en eventuel klage over huslejens størrelse.

- Det er meget forskelligt, hvordan udlejere reagerer på det her. Større udlejningsvirksomheder reagerer typisk ikke så voldsomt på det. Hvis man oplever en negativ reaktion, skal man kontakte os. I de værste tilfælde, skal man kontakte politiet, siger Anders Svendsen.

Læs mere her

Læs mere…
08-05-2023

LLO: Uacceptabelt, at ventetiden i Huslejenævnene er fordoblet

Tal fra Social- og Boligstyrelsen viser, at ventetiden på sager i huslejenævnet er fordoblet siden 2021. I nogle kommuner venter lejere over 12. mdr. på deres sag.

Hos LLO Hovedstaden kalder man det helt uacceptabelt, at ventetiden på at få afgjort sin sag er fordoblet i flere kommuner, det siger Claus Sahl Højte, direktør i LLO Hovedstaden til DR nyheder.

For det kan være en stor belastning for lejerne, når de skal vente længe på afgørelser om eksempelvis huslejestigninger.

- Det er vigtigt, at nævnene behandler sagerne så hurtigt som muligt. For den enkelte kan det være en katastrofe ikke at kende sin husleje, og det giver stor usikkerhed om ens økonomi, siger Claus Højte.

Derfor skal kommuner med lange ventetider i huslejenævnene tilføres flere kræfter. Det er nemlig vigtigt, at man kommer i bund med sagspuklen, mener han.

- Huslejenævnene skal bemandes bedre på kommunalt niveau. Det er altafgørende og kræver flere ressourcer, siger Claus Højte.

Læs artiklen fra DR

Se DR Tv-Avisen fra d. 8. maj kl. 18.30 (16.50 inde i udsendelsen), hvor direktør i LLO Hovedstaden, Claus Højte, udtaler sig.

Hør DR Radioavisen (Indslaget høres 06.25 inde i udsendelsen).

Se også www.vi-lejere.dk for flere nyheder, artikler, film og guides, for dig som bor til leje.

Læs mere…
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54  >

Accepter cookies fra denne hjemmeside

Denne hjemmeside anvender cookies til at følge din adfærd og forbedre brugeroplevelsen på siderne

Du kan altid slette cookies via indstillingerne i din browser