Har du brug for rådgivning?

Har du brug for hjælp - klik her

Lejernes Landsorganisation er en sammenslutning af selvstændige afdelinger, hvor man som medlem kan få råd, vejledning og assistance. Lejernes Landsorganisation er en medlemsorganisation. Vi modtager ikke offentlig støtte. Vores mulighed for at være til rådighed for dig og andre lejere bygger derfor på medlemskab.

 

27-06-2019

Endelig får Danmark igen et boligministerium og en dygtig og dedikeret boligminister!

Lejernes LO

Reventlowsgade 14, 4. sal

1651 København V

www.llo.dk

llo@llo.dk

Presse tlf. 33 86 09 21

 

Til Pressen!

Lejernes Landsorganisations fremsender denne pressemeddelelse, hvorfra der frit kan citeres:

Stort tillykke til Kaare Dybvad;

Endelig får Danmark igen et boligministerium og en dygtig og dedikeret boligminister!

I LLO ønsker vi boligminister, Kaare Dybvad, et stort tillykke med udnævnelsen.

Fra Kåre Dybvads tid som boligordfører, kender vi ham som en seriøs arbejdende politiker; rolig, saglig, og dybt nede i substansen på sit fagområde. Og selvom vi ikke altid har været enige, så har der været et godt og tillidsfuldt samarbejde, et samarbejde som vi i LLO har sat stor pris på.

Store opgaver kræver ressourcer og samarbejde – og LLO er klar til at bidrage

Der ligger store og svære opgaver til den nye minister, bl.a. punkterne fra ”forståelsespapiret”, men også de mange punkter fra Socialdemokratiets ambitiøse boligpolitisk plan der kom under valgkampen.

Alene af forståelsespapiret lyder opgaverne på at:

  • • Tage “et opgør med udenlandske kapitalfondes opkøb af billige lejeboliger”
  • • Lade kommunerne stille krav om op til 33% almene boliger ved byggetilladelser
  • • At vurdere om “ghettoplanens” dispensationsadgang er tilstrækkelig, (dog ikke i de største byer).

I LLO har vi altid kunne mærke Kaare Dybvads engagement og fokus på et Danmark i balance – bl.a. med spørgsmål lige fra andelsboliger, over udsatte boligområdet og til det seneste arbejde mod udenlandske kapitalfondes opkøb og omdannelse af lejeboliger. Og vi glæder os, også på den baggrund, til det fremtidige samarbejde.

Tak for kampen, Ole Birk Olesen

LLO vil desuden benytte lejligheden til at takke den afgående transport-, bygnings-, og boligminister, Ole Birk Olesen for samarbejdet. Vi har haft endog meget forskellige holdninger til aktuelle boligpolitiske spørgsmål, men vi er som aktør på området blevet behandlet ordentligt, f.eks. med rimelige høringsfrister til lovforslag, og med inddragelse i diverse arbejdsgrupper og ekspertudvalg. Det vil vi gerne kvittere for.

 

Med venlig hilsen

Lejernes Landsorganisation

Helene Toxværd

Landsformand

Læs mere…
26-06-2019

Formanden for LLO, Helene Toxværd, byder den socialdemokratiske regering velkommen

I valgkampen slog LLO til lyd for, at vi skulle have en ny regering – det har vi nu fået og tak for det!

Vi har også fået et ”aftalepapir”, der udstikker den overordnede politiske retning. Det er helt afgørende for LLO, at byerne ikke kun bliver for de rige. Aftalepapiret imødekommer bl.a. vores ønske om et opgør med kapitalfonde og § 5.2., flere almene boliger og en fornyet chance for at se på f.eks. kravet om højst 40% familieboliger i udsatte boligområder…  Også tak for det!

Nu venter vi spændt på den nye regerings sammensætning og den konkrete resortfordeling!  Boligområdet trænger efter mange års nedprioritering til igen at få sit eget samlede ministerium og en boligminister, der vil prioritere disse områder.

Det politiske aftalepapir "Retfærdig retning for Danmark" kan læses i sin helhed her.

Det boligpolitike område omhandles specifikt på side 14.

Læs mere…
21-06-2019

Folkemødet 2019: Airbnb, skuedebatter og ukritiske moderatorer

Airbnb gjorde på Folkemødet 2019 et glansbillede ud af deres udlejning og de afledte effekter heraf. Til gengæld nægtede de at indgå i en dialog om de afledte problemer, deres udlejning skaber for rigtigt mange andre.

I et debatindlæg i Altinget retter Lars Ramme Nielsen, Chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Dansk Erhverv en kritik mod Airbnb og af mødet og gør opmærksom på nogle af de negative effekter ved Airbnb, som bl.a. er afstedkommet af en hullet lovgivning. 

Han siger bl.a.:

"Blandt konsekvenserne vil de større byer komme til at mangle værelser til udlejning på helårsbasis. Disse har en vigtig funktion på storbyernes boligmarked, blandt andet i de perioder, hvor mange unge i forbindelse med studiestart får akut behov for en bolig i storbyen. Dette, da værelsesudlejerne opnår en væsentlig højere leje ved korttidsudlejning end ved helårsudlejning."

https://www.altinget.dk/arbejdsmarked/artikel/dansk-erhverv-til-airbnb-giv-os-en-reel-debat-og-reelle-svar

Læs også: Selv politikerne er skeptiske over deres egen lov

 

 

Læs mere…
04-06-2019

Nu får publikum-prisvinderen; doku-filmen PUSH, der følger FN boligobservatør Leilani Farha, dansk biografpremiere den 13. juni.

Filmen PUSH, der fik overborgmester i Københavns kommune Frank Jensen til at gå i aktion omkring Blackstone og lignede selskaber, får biografpremiere den 13. juni.  

"Slut med at udenlandske kapitalfonde støvsuger det københavnske boligmarked for billige lejeboliger" udtalte Frank Jensen til Politiken efter at filmen PUSH blev vist på CPH:DOX, og ikke mindst efter at filmens hovedperson FN-observatøren Leilani Farha afholdt pressemøde på Christiansborg, hvor hun rettede skarp kritik af Danmark og mindede den danske regering om at "Housing is a human right". 

 

Filmen vandt publikumsprisen på CPH:DOX og får nu dansk biodistribution i udvalgte biografer landet over efter stor publikumsefterspørgsel. 

PUSH distribueres til biograferne af Filmbazar www.filmbazar.dk - læs mere om filmen på www.pushthefilm.com 

PUSH har dansk biopremiere 13. juni og kan ses i følgende biografer:

Grand, Vester Vov Vov, Empire og Valby i KBH.

Albertslund biograferne

Nordkraft, Aalborg

Øst for Paradis, Aarhus

Cafe Biografen, Odense

Nicolai Biograf, Kolding  

 

Filmens instruktør Fredrik Gertten siger: "PUSH har fået en fantastisk modtagelse over hele verden, måske fordi filmen zoomer ud og sætter fokus på et globalt mønster. Siden finanskrisen i 2008 har vi fået en helt ny type globale boligejere og udlejere, der består af ansigtsløse investorer over hele verden, som ikke anser deres lejere som deres vigtigste kunder, men derimod deres investorer. De tænker med andre ord kun i at tjene penge. Kapitalfonde har en uudtømmelig adgang til kapital og kan derfor bevæge sig med høj hastighed. Jeg tror ikke, at politikerne helt har forstået denne energi og den trussel, det udgør for vores byer. Blackstone ejede ikke én lejlighed før 2011. Nu er de de største boligejere i verden. - ambitionen med filmen PUSH er at få os til at forstå det mønster, vi er udsat for og hvad det præcis er der sker. Det handler ikke om gentrificering, det er noget meget dybere. Meget farligere."

Samtidig venter de mange lejere i København på svar om, hvorvidt Frank Jensen har fået overbevist Københavns byråd om, at København ligesom mange andre europæiske storbyer skal indgå i FN's hensigtserklæring The Shift. The Shift er en global bevægelse, der bringer diverse byer sammen i en forståelse af, at boliger ikke handler om udvinding af overskud via storfinansiering, men i stedet er en rimelig bolig en af hjørnestenene i menneskets velbefindende og værdighed. The Shift tilbyder en ny model, hvor byer og nationale regeringer bruger menneskerettigheder til at udfordre status quo og arbejder på at få boligmarkedet til at handle om mennesker først og fremmest.

Filmen PUSH følger FN boligobservatør Leilani Farha, som forsøger at presse regeringer verden over til at sikre den fundamentale menneskeret til en bolig. Blandt andet rejser hun rundt til verdens storbyer for at tale med borgmestrene om de stigende boligpriser og om, hvad man kan gøre for at sikre, at storbyerne ikke kun bliver for eliten og ikke mindst, at borgere ikke bliver presset ud af deres boliger pga opkøb fra store kapitalfonde. Hendes rejse bringer mange rystende og tankevækkende ting frem i lyset.

Læs mere…
03-06-2019

Ny stor S-plan gør op med blå boligpolitik

Ny stor S-plan gør op med blå boligpolitik - Kattelem for bygherrer, der snyder med almene bolig, lukkes.

"Socialdemokratiet vil sætte en effektiv stopper for, at bygherrer fremover omgår byggetilladelser og undlader at opføre den andel almene boliger, som deres byggetilladelse er betinget af." skriver Netavisen Pio.

Glæde i LLO.

Læs artiklen i Netavisen Pio

Læs mere…
03-06-2019

LLO Region Midt rejser krav om en ny boligpolitik fra deres generalforsamling

LLO Region Midt ønsker en boligpolitik, som bidrager til udviklingen af et samfund, som bygger på fællesskab, lighed og solidaritet. Et samfund hvor boligen er et hjem, og ikke en genstand for spekulation.

Læs mere…
16-05-2019

LLO Valgplakater

Der er udskrevet folketingsvalg og du har nu muligheden for at gøre din stemme gældende

LLO har fokus på to hovedemner: Udenlandske kapitalfonde og ghettopakken.

Vi har lavet fire forskellige plakater, som du selv kan printe ud og sætte i vinduet, hvis du er enig. Ordlyden er som følger:

”Kapitalfondbolig -her bor jeg” 

”Bevar billige boliger” 

”Bye bye Blackstone” 

”Bevar almene boliger”.

Plakaterne kan downloades i pdf her

Læs mere…
09-05-2019

LLO stiller tre boligpolitiske spørgsmål til partierne

LLO har stillet samtlige opstillingsberettigede partier ved FT 2019 tre boligpolitiske spørgsmål. Det drejer sig om Huslejegarantien, 5.2. moderniseringer og parallelsamfundspakken, emner som, uanset hvordan politikerne forholder sig til dem, har stor betydning for alle lejere i Danmark.

Se politikernes svar i Valg 2019 - inden du selv skal sætte dit kryds.  

Læs mere…
06-05-2019

Der er masser af ledige lejeboliger – hvis du har råd!

Der er snart lige så mange lejeboliger som ejerboliger i Danmark - det skriver Politiken i dag. Men huslejerne er så høje, at lejeboligerne af nød er blevet deleøkonomiske bofællesskaber mange steder.

Mange vil pga. stigende ejerboligpriser gerne leje i stedet for at eje, men det er for de velstillede at have råd til en husleje på mellem 14.000 og 20.000 kroner om måneden, hvilket bl.a. ses på længere liggetider. Situationen skyldes i høj grad, at der bliver bygget for få billige boliger og alt for meget liebhaveri. I stedet for at nedrive alment byggeri ift. ghettopakken, burde man i stedet opføre en lang række nye og billigere boliger.

Læs mere…
30-04-2019

BOLIGSELSKABERNE ØNSKER AT UNDGÅ PAPIRPOST

REPLIK: De almene boligselskaber har ret i, at hensynet til borgeren er det vigtigste, men løsningen er ikke at fjerne særlove for papirpost. Der er en anden mulighed, skriver Anders Serup Svendsen.

Læs artikeln i Altinget

Læs mere…
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39  >

Accepter cookies fra denne hjemmeside

Denne hjemmeside anvender cookies til at følge din adfærd og forbedre brugeroplevelsen på siderne

Du kan altid slette cookies via indstillingerne i din browser